های فشن چیست

های فشن چیست؟ | با 0 تا 100 High Fashion آشنا شوید!

در دنیای بزرگ مد و فشن، عبارات و اصطلاحات زیادی وجود دارد که آشنایی با آن‌ها برای علاقه‌مندان به مد امری واجب است. یکی از این اصطلاحات، های فشن نام دارد که جزء پرکاربردترین اصطلاحات فشن محسوب می‌شود. به طور کلی، های فشن به بالاترین سطح از مد گفته می‌شود که در آن از متریال‌های مرغوب استفاده شده است و معمولا تمام اجزای لباس به صورت دست‌دوز به یکدیگر متصل شده‌اند. تولید محصولات های فشن گاهی هفته‌ها و حتی ماه‌ها به طول می‌انجامد.

های فشن چیست؟

نمونه هایی از های فشن

های فشن (High Fashion)  به مجلل‌ترین سطح مد و فشن گفته می‌شود که یکی از با کیفیت‌ترین و در عین حال پر هزینه‌ترین سطوح مد است. طراحان مد هنگام طراحی لباس‌های های فشن، از تمام دقت و توجه خود بهره می‌گیرند تا تمام اجزای لباس به طور صحیح کنار یکدیگر قرار گرفته و خطایی رخ ندهد. لباس‌های های فشن اغلب به صورت شخصی‌دوزی و برای سلبریتی‌ها طراحی و دوخته می‌شوند، اما در مواردی این محصولات به صورت سایزبندی‌های استاندارد تولید و به فروش می‌رسند. فرایند تولید محصولات های فشن، با استفاده از بهترین و باکیفیت‌ترین متریال‌ها صورت می‌گیرد و به مرحله پرو رساندن آن‌ها بسیار وقت‌گیر است.
های فشن، تنها نشان‌دهنده کیفیت و زیبا بودن لباس نیست و گاهی خلاقیت ذهن طراح را به رخ می‌کشد. برندهای های فشن، معمولا محصولات خود را به صورت محدود تولید می‌کنند و کالکشن‌های خود را در نمایشگاه‌های معتبر لباس، رویدادهای مهم دنیای مد، مجله‌های مربوط به فشن و مهم‌تر از همه، در هفته‌های مد میلان، نیویورک، پاریس و لندن ارائه می‌دهند.
برندهای زیاد و معتبری در دسته برندهای های فشن قرار می‌گیرند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

  • گوچی (Gucci)
  • اسکیاپارلی (Schiaparelli)
  • ژیوانشی (Givenchy)
  • شنل (Chanel)
  • ارمز (Hermes)
  • دیور (Dior)
  • لویی ویتون (Louis Vuitton)
  • دولچه اند گابانا (Dolce & Gabbana)

تاریخچه‌ی های فشن

های فشن دنیای باشکوهی است که ریشه در اشرافیت دارد و ظهور آن را می‌توان برابر با اواسط قرن نوزدهم دانست. های فشن به وسیله طراح مشهور، چارلز فردریک ورث (Charles Frederick Worth) به عنوان یک پدیده جدید در دنیای مد و فشن معرفی شد. چارلز فردریک ورث اولین فشن شوی تاریخ مد را در سال 1885 در پاریس برگزار کرد؛ به همین دلیل به وی لقب پدر اوت کوتور را داده‌اند. در آن زمان طراحان انگشت شماری بودند که برای طبقه اشراف لباس‌ها مجلل طراحی می‌کردند اما پس از این اقدام چارلز فردریک ورث، طراحان زیادی به های فشن روی آوردند.
پس از جنگ جهانی دوم، صنعت های فشن از پاریس به نیویورک رسید و به سرعت گسترش یافت. امروزه نیز های فشن در تمام نقاط جهان طرفداران خود را پیدا کرده است و طراحان زیادی در تلاش رسیدن به بالاترین سطح از مد، یعنی های فشن هستند.

ویژگی‌های های فشن

اشنایی با های فشن

برندها برای تبدیل شدن به یک برند های فشن نیازمند رعایت کردن اصول زیادی هستند؛ چرا که های فشن یک نام محافظت شده است و استانداردها و ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد. در ادامه به برخی از این ویژگی‌ها پرداخته شده است.

1. ایده‌های خلاقانه

خلاقانه بودن ایده‌ها و تکراری نشدن آن‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های برندهای های فشن است. طراحان های فشن، می‌بایست قادر به ترسیم ایده‌هایی باشند که علاوه بر زیبا بودن خلاقیت و مفهوم خاصی را تداعی کنند. در واقع، در زمینه مد و فشن طراحانی موفق خواهند بود که توانایی خلق ایده‌های نو و خلاقیت ترسیم درست آن‌ها را داشته باشند.

2. استفاده از متریال مرغوب

یکی از دلایل متفاوت بودن برندهای های فشن با دیگر برندها، استفاده از متریال مرغوب است. در های فشن از بهترین و باکیفیت‌ترین وسایل اولیه استفاده می‌شود و این متریال‌ها با نهایت دقت و تمرکز به یکدیگر متصل می‌شوند. پارچه‌های مورد استفاده در این صنعت، از مرغوب‌ترین ابریشم‌ها تولید می‌شوند و در طراحی لباس‌ها معمولا از جواهرات و سنگ‌های قیمتی استفاده می‌شود.

3. محصولات سفارشی

در های فشن، اغلب لباس‌ها به صورت سفارشی طراحی و تولید می‌شوند، یعنی انتخاب لباس‌ها کاملا با توجه به اندام و روحیات فرد صورت می‌گیرد . محصولات سفارشی در های فشن، معمولا برای سلبریتی‌های مشهور و برای مراسم‌ها مهم تولید می‌شوند و این کار کاملا به صورت دست‌دوز و با نهایت دقت و توجه انجام می‌شود.

4. قیمت بالا

لباس‌های های فشن، به دلیل استفاده از متریال مرغوب و دست دوز بودن از قیمت بالایی برخوردار هستند. یکی از دلایلی که لباس‌های های فشن بیشتر برای قشر مرفه جامعه تولید می‌شود قیمت آن است؛ البته ناگفته نماند که این لباس‌ها با وجود داشتن قیمت بالا، به دلیل استفاده از پارچه‌های باکیفیت عمر طولانی دارند.

5. شرکت در ایونت‌های مربوط به فشن

حضور برندهای های فشن در ایونت‌های مربوط به مد و ارائه جدیدترین کالکشن‌های خود باعث بیشتر شدن محبوبیت برند و پیشرفت آن می‌شود؛ همچنین بسیاری از برندهای دیگر تلاش زیادی برای حضور در هفته‌های مد می‌کنند تا نام آن‌ها در کنار برندهای های فشن قرار گیرد.

6. تاثیرگذاری در ترندها

یکی دیگر از ویژگی‌های برندهای های فشن، تاثیر گذاری در ترندها است. این برندها به دلیل تاثیرگذاری زیادی که روی افراد دارند، با تولید یک طرح خلاقانه و یا با ارائه کالکشن، توانایی خلق یک ترند جدید را دارند. برای مثال زمانی که یک برند های فشن، در کالکشن خود از رنگ زرد استفاده کند، این موضوع سبب ترند شدن رنگ زرد می‌شود.

اهمیت های فشن در صنعت مد

آشنایی با انواع های فشن

های فشن در صنعت مد از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که یکی از پرسودترین زمینه‌ها در دنیای مد محسوب می‌شود. در ادامه به دلایل دیگر اهمیت های فشن در صنعت مد اشاره شده است.

· ایجاد شغل

صنعت پوشاک که یکی از پر اهمیت‌ترین صنایع جهان است، منبع بزرگی برای ایجاد شغل محسوب می‌شود. افراد زیادی در این صنعت مشغول به فعالیت هستند و این موضوع کمک بزرگی به رشد اقتصادی کشورها می‌کند.

· تحرک اقتصادی

خرید و فروش محصولات در صنعت مد یکی از دلایل اهمیت های فشن است، چرا که کمک بزرگی به تحرک اقتصادی و رشد آن می‌کند. امروزه با به وجود آمدن ترندها سرعت مصرف کالاهای مربوط به مد افزایش یافته است و این موضوع باعث سود تولیدکنندگان شده است؛ اما نکته قابل توجه در این است که وجود ترندها و به روز بودن باعث مصرف‌گرایی افراد نشود.

· نوآوری و تکنولوژی

یکی دیگر از دلایل اهمیت های فشن، تاثیر در صنعت نوآوری و تکنولوژی است. های فشن با ایده‌های خلاقانه و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته در تولید مواد، باعث تحرک و گسترش صنعت نوآوری و تکنولوژی می‌شود.

جمع‌ بندی

اصطلاح های فشن، به طور کلی به معنای طرح و لباس‌هایی است که با بالاترین کیفیت ممکن تولید می‌شوند. های فشن علاوه بر تاثیر زیبایی‌شناسانه و فرهنگی که دارد به رشد اقتصاد و گسترش نوآوری نیز کمک می‌کند. دنیای مد و فشن پر از اصطلاحات مهمی است که هر یک از آن‌ها کاربرد مخصوص خود را دارند، برای آشنایی با تمام اصطلاحات صنعت مد پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی اصطلاحات مد و فشن از مجموعه دوخت برتر را مطالعه کنید.

سوالات متداول

تفاوت های فشن و اوت کوتور در چیست؟
های فشن و اوت کوتور با وجود شباهت‌های زیادی که به یکدیگر دارند، تفاوت‌هایی نیز دارند. جایگاه اوت کوتور در دنیای مد نسبت به های فشن بالاتر است اما هر دو از سطح بالایی برخوردار هستند.

تفاوت های فشن و لو فشن در چیست؟
لو فشن (Low Fashion) به مد سطح پایین و با قیمت مقرون به صرفه گفته می‌شود که در فرایند تولید از مواد با کیفیت و مرغوب استفاده نمی‌کنند. صنعت لو فشن، از طرح و ایده‌های برندهای های فشن کپی‌برداری می‌کند و آن‌ها را کیفیت و قیمت پایین‌تر به فروش می‌رساند.کدام برندها در دسته‌ی برندهای های فشن قرار می‌گیرند؟
برندهای معتبری مانند گوچی (Gucci)، پرادا (Prada)، ورساچی (Versace)، اسکیاپارلی (Schiaparelli)، لویی ویتون (Louis Vuitton)، آرمانی (Armani) و ولنتینو (Valentino) در دسته برندهای های فشن قرار می‌گیرند.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *