لقی گیری چیست

آموزش لقی گیری الگو + 5 نکته مهم در لقی گیری

به وجود آمدن کیست در لباس، یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی محسوب می‌شود که می‌تواند برای یک خیاط رخ دهد. کیست‌ها باعث از بین رفتن جلوه لباس می‌شوند و لباس را بد فرم نشان می‌دهند. برای از بین رفتن کیست و جلوگیری از ایجاد فضای اضافه روی لباس، می‌بایست از لقی گیری استفاده کنید. لقی گیری در مراحل اولیه الگوسازی صورت می‌گیرد و باعث می‌شود تا دیگر نگران کیست شدن لباس‌های خود نباشید. به طور کلی لقی گیری باعث می‌شود تا لباس نهایی شما تن‌خور فوق‌العاده‌ای داشته باشد. اگر شما نیز می‌خواهید لباس‌هایی با تن‌خور بی‌نظیر و زیبا داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مقاله از مجموعه دوخت برتر همراه ما باشید.

لقی گیری چیست؟

نکات لقی گیری الگو

تمام افرادی که در حوزه خیاطی و پوشاک فعالیت می‌کنند، قصد دوخت و ارائه محصولی را دارند که تن‌خور قابل قبولی روی اندام داشته باشد و دچار کیست و چین‌خوردگی نباشد. لازمه‌ی دوخت لباس‌های بدون کیست و چین‌خوردگی، لقی گیری صحیح در الگو می‌باشد. معمولا در قسمت‌هایی از لباس مانند یقه، که اندام دچار فرو رفتگی می‌شود لباس کیست می‌خورد. لقی گیری کمک می‌کند تا فضای اضافه مابین قسمت فرو رفته و برجسته از بین برود. همانطور که می دانید الگوی خیاطی با کیفیت مزایای بالایی دارد که یکی از اصلی ترین این مزایا جلوگیری از مصرف پارچه بیش از اندازه است. در این باره توجه شما را به مطلب زیر از سایت alisonhoenes جلب می کنیم:

A quality production pattern also takes into account the fabric properties and width. It is made to fill the width of the fabric as compactly as possible so there is minimal fabric wasted. Sometimes this means adding an extra seam so more pieces can fit side by side along the width of the fabric.

یک الگوی تولید با کیفیت همچنین ویژگی ها و عرض پارچه را در نظر می گیرد. این به گونه ای ساخته شده است که عرض پارچه را تا حد امکان فشرده پر کند تا حداقل پارچه هدر رود. گاهی اوقات این به معنای اضافه کردن یک درز اضافی است تا قطعات بیشتری در کنار هم در عرض پارچه قرار بگیرند.


لقی گیری اغلب روی لباس‌های تنگ و فیت اندام انجام می‌شود، چرا که لباس‌های اورسایز به دلیل آزادی زیادی که دارند نیاز به برطرف کردن لقی ندارند، اما لباس‌های تنگ به دلیل چسبیدن به اندام کوچک‌ترین کیست در لباس را نشان می‌دهند به همین خاطر می‌بایست لقی‌ها را تشخیص داده و برطرف کرد. ناگفته نماند، که تمام اندام‌ها نیاز به لقی گیری ندارند، برای مثال در فردی با سینه‌های کوچک که تفاوت دور سینه و قسمت یقه بسیار اندک است، نیازی به لقی گیری نیست و بهتر است مراحل اصلاح ایراد اندامی روی الگوی این فرد انجام شود. برای آشنایی با انواع ایراد اندامی و روش اصلاح آن‌ها پیشنهاد می‌کنیم مقاله شناخت کامل ایرادهای اندامی را مطالعه کنید.

آموزش لقی گیری الگو

اهمیت لقی گیری الگو

زمانی که دست خود را از قسمت گردن تا سینه حرکت دهید، متوجه فرو رفتگی و برآمدگی این قسمت خواهید شد، چنانچه تفاوت این قسمت در الگو برطرف نشود خروجی نهایی لباس چین می‌خورد و ظاهری نامنظم و کیست خورده به خود می‌گیرد. برای از بین بردن این مشکل به روش زیر عمل کنید.

  • هنگام رسم یقه، یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه داشت لقی گیری است.
  • در لقی گیری الگو برای رسم یقه، نقطه شروع رسم لقی روی مرکز سینه یعنی انتهای ساسون زیر سینه است.
  • ساسون زیر سینه برش خورده و سپس میزان لقی یقه از این ناحیه رد می‌شود.
  • در لقی گیری یقه به ازای هر 7 سانتی متر 5 تا 7 میلی ‌متر لقی گرفته می‌شود، برای مثال در صورتی که طول خط شکست یقه شما 21 سانتی متر باشد می‌بایست 2 لقی به اندازه 5 تا 7 میلی متر گرفته شود.
  • پس از مشخص کردن مکان لقی روی خط شکست، می‌بایست آن را با استفاده از خط‌کش به انتهای ساسون زیر سینه یعنی نقطه مرکز سینه متصل کنید.
  • عرض لقی‌ها می‌بایست به صورت برابر از دو طرف خط لقی خارج شود و مجددا به مرکز سینه متصل شود.
  • پس از رسم لقی، خط وسط ساسون زیر سینه را برش دهید.
  • سپس یکی از ضلع‌های لقی را نیز برش دهید. توجه کنید که قیچی کردن باید به روشی انجام شود که قطعات الگو از یکدیگر جدا نشوند و در قسمت مرکز به اندازه 2 میلی‌متر باقی بماند تا از باز شدن قطعات الگو جلوگیری شود.
  • پس از قیچی کردن، یکی از ضلع‌های لقی را روی ضلع دیگر آن بچسبانید و اجازه دهید فضای اضافه از ساسون زیر سینه گذر کند.
  • فراموش نکنید که پس از بستن لقی مانند تصویر علامت بسته شدن را روی آن رسم کنید.
  • در مرحله بعدی، کاغذ اضافه به قسمت پشت ساسون زیر سینه اضافه کنید و آن را مجددا اصلاح کنید.
  • حالا می‌توانید بدون نگرانی از کیست خوردن لباس، مابقی مراحل رسم الگو را انجام دهید.

نکات مهم در لقی گیری الگو

مراحل لقی گیری الگو

لقی گیری نیز مانند مابقی قسمت‌های الگو نیاز به رعایت نکات مهمی دارد که ممکن است در صورت نادیده گرفتن آن‌ها لقی شما نتیجه عکس دهد و خروجی نهایی دچار کشیدگی یا چین‌خوردگی بیشتری شود. در ادامه به 5 مورد از مهم‌ترین نکات در لقی گیری الگو اشاره شده که رعایت آن‌ها ضروری است.

1.   استفاده از پاترون

پاترون یکی از پرکاربردترین اصطلاحات خیاطی است که به خیاطان کمک می‌کند تا خروجی کار آن‌ها بی‌نقص باشد. پاترون الگوی اولیه‌ای است که روی یک پارچه ارزان قیمت برش می‌خورد تا ایرادات احتمالی لباس روی آن برطرف شود و پس از اطمینان از درست بودن الگو روی پارچه اصلی برش بخورد. در لقی گیری نیز استفاده از پاترون می‌تواند کمک بزرگی به شما در رفع کیست‌ها و چین‌خوردگی‌های الگو کند. پاترون تنها یکی از هزاران اصطلاح دنیای خیاطی محسوب می‌شود، برای آشنایی بیشتر با اصطلاحات خیاطی بهتر است مقاله آشنایی با تمام اصطلاحات خیاطی از مجموعه دوخت برتر را مطالعه کنید.

2.   استفاده از چسب

بهترین نوع چسب برای استفاده در الگوسازی، چسب ماتیکی است. این چسب‌ها مانند چسب نواری به کاغذ شما آسیب نمی‌رسانند، همچنین شبیه به چسب‌های مایع کاغذ شما را خیس نمی‌کنند و باعث کثیف دیده شدن آن نمی‌شوند.

3.   تا نکردن کاغذ الگو

بهترین روش برای لقی ‌گیری، قیچی کردن یکی از ضلع‌های لقی و چسباندن آن به ضلع دیگر است. در لقی گیری تا کردن کاغذ الگو به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود چرا که باعث ضخامت الگو شده و نوک لقی‌ها نیز به خوبی گرفته نمی‌شود.

4. محل اتصال انتهای خط لقی

محل اتصال انتهای خط لقی در الگوهای مختلف متفاوت است، اما بهترین نقطه برای لقی‌گیری مرکز سینه و در انتهای ساسون زیر سینه است. هنگامی که لقی به انتهای ساسون زیر سینه منتقل می‌شود، بهترین نتیجه را از خود می‌دهد اما سوال اصلی اینجاست که چنانچه در الگوی استفاده شده ساسون زیر سینه رسم نشده باشد، لقی به کجا منتقل می‌شود؟ در جواب این سوال باید گفت لقی علاوه بر انتهای ساسون زیر سینه می‌تواند به ساسون‌های دیگر بالاتنه مانند ساسون کمر و سرشانه نیز منتقل شود.

5. استفاده از کاغذ الگو مرغوب

استفاده از کاغذ الگوی مرغوب در رسم الگو یکی از معیارهایی است که باعث تمیز و منظم‌تر دیده شدن الگوی شما می‌شود، همچنین کاغذ الگوی مرغوب هنگام الگوسازی و لقی گیری مانند کاغذ الگوهای بی‌کیفیت آسیب نمی‌بیند و چروک نمی‌شود.

سخن پایانی

لقی گیری یکی از مهم‌ترین نکات الگوسازی است که باعث خوش فرم شدن لباس روی اندام می‌شود. در واقع الگوسازی پر از نکات ریز و درشتی است که در صورت رعایت نکردن آن‌ها ممکن است الگوی شما دچار مشکل شود؛ چنانچه می‌خواهید با خیال راحت و آسوده الگوهای خود را برش دهید و بدون پروگیری به لباس‌هایی با تن‌خور بی‌نظیر دست پیدا کنید بهترین راه برای شما، تهیه پکیج الگو برتر از مجموعه دوخت برتر است. با تهیه این پکیج ویژه می‌توانید حتی بدون داشتن دانش فنی الگوسازی و با استفاده از الگوهای آماده در کوتاه‌ترین زمان ممکن به لباس‌های فوق‌العاده جذاب با تن‌خور عالی برسید.

سوالات متداول

کاربرد اصلی لقی گیری در الگوسازی چیست؟
لقی گیری در الگوسازی از کشیدگی و چین خوردن قسمت‌های مختلف لباس جلوگیری می‌کند و باعث خوش‌فرم دیده شدن لباس روی اندام می‌شود.

آیا امکان انتقال لقی به حلقه آستین وجود دارد؟
بله، در شرایطی که الگوی استفاده شده هیچ ساسونی نداشته باشد، لقی می‌تواند به حلقه آستین منتقل شود.

آیا همه‌ی افراد به لقی گیری نیاز دارند؟
خیر، لقی گیری تنها در افرادی انجام می‌شود که اندام آن‌ها دارای فرو رفتگی و برجستگی باشد. افرادی که اندام لاغری داشته باشند نیازی به لقی‌گیری ندارند.

چرا در لباس‌های اورسایز لقی گیری انجام نمی‌شود؟
لقی گیری مخصوص لباس‌های تنگ است چرا که در این لباس‌ها کوچک‌ترین کشیدگی و چین‌خوردگی مشخص می‌شود، اما در لباس‌های اورسایز به دلیل آزادی زیاد این کیست‌ها مشخص نمی‌شوند.


منتشر شده

در

,

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *